Candela Bisericii arde pentru toţi!



joi, 5 septembrie 2013

Sectarii

Sectarii zic ca pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut. Da. Nu L-a vazut dupa fiinta. Dar cand S-a imbracat in trup, n-au vorbit cu El? N-a stat la masa cu popoarele? Nu L-au vazut si rastignit? Si-n biserica, nu L-au vazut facand minuni si pe Tabor si-n toate partile? Iata cata nebunie au ei! Noi nu zugravim pe icoane esenta, adica fiinta lui Dumnezeu, ci cum a voit sa se arate El lumii. N-a fost prunc? Nu S-a nascut in Betleem? Nu I-au adus magii daruri? N-a fost in biserica la 12 ani? N-a fost la Iordan la 30 de ani, cand a venit Duhul Sfant in chip de porumbel? Sectarul te intreaba: „De ce faci pe Dumnezeu ca om batran cu barba alba, ca pe Dumnezeu nimeni niciodata nu L-a vazut?” Mai, omule stricat la minte, nici heruvimii nu-L vad nici acum, nici nu L-au vazut vreodata ce este, ca fiinta lui Dumnezeu este inaccesibila mintii omenesti sau ingeresti.

Ca daca ar fi cuprins de minte, n-ar fi Dumnezeu. El este nescris imprejur de vreo minte rationala din cer si de pe pamant. Dar cum a voit El sa se arate sub vremi, toti Il stiu. Lui Avraam i se arata in chip de trei ingeri, la stejarul Mamvri, lui Moise i se arata pe Muntele Sinai de doua ori, lui Daniil Proorocul i se arata la raul Ulai, lui David i se arata, la cei trei tineri in chip de ingeri, si inca de cate ori. Si de cate ori se arata Dumnezeu, Isaia zice: Iata, eu am vazut pe Dumnezeu pe scaun inalt si preainaltat si serafimii stateau imprejurul Lui, sase aripi la unul, sase aripi la altul; cu doua isi acopereau fetele, cu doua picioarele si cu doua zburau si stigau: Sfant, Sfant, Sfant Domnul Savaot, plin este cerul si pamantul de slava Lui. Auzi cum L-a vazut Isaia? O, ticalosul de mine, ca mai inainte am vazut pe Dumnezeu, pe Cel ce stapaneste pacea si lumina cea neinserata.
Parintele Cleopa




 Sectarii zic, că sunt fraţi cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcaţi în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteţi oameni. Voi sunteţi draci fără de coarne, că voi căutaţi să distrugeţi Biserica şi să-i rupeţi pe oameni de la ea, ca să-I duceţi în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveţi deşi faceţi ca ei.



Cu omul sectar atâta ai voie să vorbeşti: odată şi de două ori (Tit 3, 10) şi apoi să-ţi fie ca un păgân şi vameş. Sf. Ioan Evanghelistul zice, să nu-i primim în casă, nici ziua bună să nu le dăm. Sectarul spune: Uite ce scrie aici şi omul crede; aşa spun baptiştii, penticostalii şi toţi sectarii, dar n-avem voie nici să vorbim cu ei, n-avem voie să-I primim, nici să mergem la adunările lor. La adunarea lor mergi, numai dacă încerci să tragi pe cineva de acolo.




Cum să ne înveţe sectarii pe noi adevărul, când ei propovăduiesc minciuna? Adevărul este o singură linie, nu pot fi două adevăruri. Hristos a spus: “Eu sunt adevărul!”. Cum poate să fie Adevărul şi la crestinii ortodocsi si la celelte 40.000 de secte . La sectari nu poate să fie adevăr, căci Biserica este de aproape 2000 de ani, iar sectarii au ieşit ca ciupercile după ploaie.




Tata tuturor sectelor este diavolul ,un alt ''tata'' al sectelor este Luther care la moartea sa a exclamat :''Vai mie ca ratacirea mea nu se va termina niciodata ''si asa este,apar mereu secte ca ciupercile dupa ploaie.


 Cuvintul secta vine din limba latina care inseamna o comunitate religioasa,filozofica,rupta din sanul Bisericii ortodoxe, sau filozofica rupta dintr-o filosofie de baza.In concluzie,cuvintul secta inseamna rupt .Taiat din sanul Bisericii.O secta religioasa este rupta din sanul Bisericii lui Hristos,formandu-si o invatatura proprie,impotriva invataturii lui Hristos.Biserica este numai Una,iar sectele sunt multe.Azi sunt mii de secte,placerea cea mare a diavolului de a-i duce pe oameni in iad.Cei care merg la iad sunt in mod sigur sectarii,ei au stricat Biserica lui Hristos ,iar dupa ei mai merg,toti traitorii in rele care pacatuiesc continuu.



Baptistii sustin ca botezul se da numai celor mari si daca te-ai botezat te duci la rai.Asa ar fi daca omul n-ar mai pacatui,dar de la Botez pina la Rai este drum lung.Dupa botez trebuie post,Spovedanie,Impartasanie,Cununie si celelalte Sfinte Taine.
Intemeitorul baptistilor este John Smith din Anglia,la anul 1611.
Baptistii se impart in:baptisti generali, baptisti particulari,baptistii voii libere,baptistii vechi,baptistii sabatisti,baptistii celor sase principii,baptistii germani,baptistii unitari,''discipolii lui Hristos'' si'' Biserica lui Dumnezeu''



 Anatema lui Hristos - peste Sectarii Eretici si prorocii mincinosi --sectariid e azi, care sint recunoscuti de Vatican --- 22 000 de secte diferite care au uitat cuvintul Sf Scripturi --- UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ ---restul ANATEMA.

Tot mai multi oameni percep anatematizarea ca fiind un act "fundamentalist” al Bisericii. Din contra, noi spunem ca reprezinta un act fundamental, care, ca si in cazul unui organism viu, asigura mentinerea imunitatii interioare, pastrarea sanatatii.

Oricat de neplacut sau de dur ar suna in urechile omului modern - care si-a luat prostul obicei de a vorbi despre Ortodoxie ca despre ceva greu si plicticos - trebuie sa acceptam realitatea: in Biserica, "mladita” uscata este taiata, "smochinul neroditor” este blestemat. Daca nu in istorie, de catre Biserica, atunci, in mod sigur, de catre Hristos la Judecata Universala: "Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui" (Matei 25, 41).


Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE