Candela Bisericii arde pentru toţi!



marți, 13 noiembrie 2012

Swinging-ul, o noua biruinta a desfranarii


Swinging-ul este o practica sexuala importata din Vest, ca un nou produs inchinat satisfacerii poftelor trupesti, izolate insa de rostul lor fundamental. Termenul "swing", care inseamna "leagan", desemneaza o forma de apogeu a desfranarii, precum vom vedea mai departe.
In societatea actuala, aflata in lupta cu Dumnezeu si axata pe satisfacerea fara masura a tuturor poftelor, perversiunile intre doua sau mai multe cupluri casatorite au ajuns sa fie prezentate ca normale si sanatoase, contribuind chiar la unitatea cuplului.
Swinging-ul, un "mod de viata"
Potrivit unei celebre enciclopedii, aceasta practica sexuala este definita astfel: "Swinging consta in practica deschisa a contactelor sexuale cu parteneri din afara cuplului, in scop recreational sau pentru interactionare sociala."
Exista deja si in Romania comunitati virtuale dedicate persoanelor care doresc sa aiba parte de experiente sexuale dintre cele mai controversate. Potrivit acestor site-uri, aceasta practica este definita astfel: "Swinging-ul este un stil de viata alternativ, bazat pe crearea unor relatii de prietenie, in general intre cupluri, in scopul desfasurarii unor activitati recreative care se pot finaliza cu sex sub diferite forme, intre doua sau mai multe cupluri." Inca si mai mult, trecand peste toate perversiunile pe care le implica, swinging-ul este recomandat pentru intarirea unui cuplu, precum sustin administratorii site-urilor de profil: "Viata de swinger aduce multa comunicare si deschidere intr-o relatie. Multe cupluri recunosc faptul ca au devenit mai apropiati unul de celalalt, dupa primele experiente de swing."
Compania de televiziune americana "Lionsgate Television" va produce un "reality show", prezentat de Eli Frankel, avand drept titlul "Bedroom Community", adica "Comunitatea din dormitor". Aceasta productie, care va prezenta modul de viata al swingerilor, a fost caracterizata astfel, de catre producatori: "Alte show-uri lasa sa se inteleaga ca swingerii sunt hippie, in varsta si oarecum din patura de jos a societatii, insa noi am aflat ca aceste cupluri fac parte, de fapt, din elita, arata bine si au bani. Versiunea noastra este mult mai interesanta. (...) Vrem doar sa aflam mai multe despre acesti oameni, care sunt destul de normali, dar aleg sa aiba relatii la limita. (...) Show-ul va fi centrat pe familie si dinamica relatiilor de cuplu. Nu este un show despre sex, ci despre oameni si relatiile lor."
Marea Britanie s-a alaturat si ea conceptului de "swing", initiat in Statele Unite ale Americii, prin asa-numitul "poliamor", avand cam aceleasi coordonate cu cel dintai. In jur de doua mii de britanici, barbati si femei, au aderat deja la astfel de comunitati. Potrivit acestora, "poliamorul" inseamna dragoste libera si relatii intime multiple, iar nu sex la intamplare, precum s-ar crede, deoarece relatiile sunt stabile, iar partenerii sunt angajati emotional si fideli unii altora. In regiunea Leicestershire, din Marea Britanie, a fost deschis hotelul "Liberation", dedicat exclusiv swingerilor. Avand un program diversificat bine stabilit, hotelul are deja aproape patru sute de clienti fideli.
Pe un forum de profil, un adept al acestui mod de viata, spune: "Swinging-ul este doar o alta cale de explorare a legaturii intr-un cuplu, nicidecum un motiv de despartire. Cei care traiesc o viata de swinger nu stiu ce-i gelozia, ba chiar resimt o placere imensa cand isi vad partenerul sau partenera implicata in jocuri sexuale cu altcineva. Schimbarea partenerilor nu ne face mai cinstiti unul fata de celalalt, dar ne ajuta sa consolidam relatia noastra."
Swinging-ul, desfranarea ajunsa la apogeu
Familia, cadrul binecuvantat de Dumnezeu pentru unirea barbatului si a femeii, in vederea mantuirii lor, se afla in deriva pe marea acestei vieti. Doar o ancora puternica mai poate stabiliza familia, iar aceasta ancora este Iisus Hristos.
Apropierea trupeasca dintre un barbat si o femeie trebuie sa aiba loc numai in cadrul familiei, binecuvantata de Dumnezeu in Taina Nuntii. Mai apoi, apropierea dintre soti trebuie sa izvorasca din iubirea unuia fata de celalalt, iar nu dintr-o simpla nevoie fizica. Sexualitatea lipsita de iubire degenereaza intotdeauna in desfranare, intunecare si prostitutie familiala.
Din ce in ce mai multi tineri ajung prada duhului desfranarii, prin intelegerea sexualitatii intr-un mod izolat de toate celelalte aspecte ale vietii. Preocuparea excesiva fata de sexualitate nu poate avea alt rezultat decat unul asemanator celui de mai sus, numit "swing".
Sexualitatea nu este un sport sau un mod de a-ti petrece timpul liber, precum nu poate fi nici studiata, inteleasa si traita in mod de sine statator, despartita de toate celelalte aspecte ale vietii si de Dumnezeu, care a randuit-o pe aceasta in chip firesc.
Orice patima ajunsa la apogeu risca sa distruga definitiv chipul lui Dumnezeu din respectivul om. Desfranarea distruge toate acele familii care nu si-au descoperit sensul, ratacind in afara Bisericii lui Hristos.
Orice denaturare a sexualitatii il desfigureaza si pe barbat si pe femeie, stingand adevarata iubire dintre ei. Din cauza egoismului, manifestat atat pe cont propriu, cat si in doi, multe familii sfarsesc prin avorturi, perversiuni, violenta, adulter si divort.
Daca temeliile educatiei sexuale sunt puse intr-o familie crestina, tinerii vor fi cu mult mai putin expusi riscurilor ascunse in educatia sexuala promovata de societatea necrestina. De asemenea, cand educatia sexuala este savarsita in familie, tinerii se raporteaza mult mai critic la informatiile venite din afara (cercul de prieteni, televizor, internet). Mai mult, cand familia duce o viata crestina autentica, iar comunicarea intre membrii acesteia este una reala, tinerii nu vor simti nevoia unui mod de viata inedit, in care se ascund adesea mari caderi.
Teodor Danalache
 http://www.crestinortodox.ro/

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE