Candela Bisericii arde pentru toţi!



luni, 2 iulie 2012

Cum devenim bine placuti Domnului



Avva Alonie l-a intrebat pe avva Agaton: "Avo, de ce trebuie sa ne grijim mai tare de lucrarea cea din afara sau de paza cea dinlauntru?"

Si avva Agaton i-a raspuns: "Lucrarea cea din afara, adica postul, milostenia, portul, barba, fusta, uniforma, vorba, sunt frunza. Si Mantuitorul, in martea cea mare, a blestemat smochinul acela in care a gasit numai frunze: «De acum sa nu se mai faca in tine roada in veac»". Era simbolul poporului evreiesc si al fariseilor, care puneau baza numai pe cele dinafara.

Apoi a grait avva Alonie: "Aratat este ca toata osteneala noastra este pentru paza cea dinlauntru; pentru credinta cea dreapta in Dumnezeu, pentru smerenie, pentru dragoste, pentru infranare, pentru dreapta socoteala si celelalte fapte bune, care sunt roade ale dragostei". Roada duhului este: dragostea, bunatatea, indelunga rabdare, infranarea poftelor, facerea de bine, blandetea, credinta. Dar unui pom ii sta bine cand are si frunze si roade. Atunci este complet. Daca ai vedea un pom numai cu roade si nici o frunza, nu te-ai mira unde-i podoaba? Este bine sa aiba si uniforma cea din afara si roada dinlauntru ca sa-l vada pe crestin asemenea unui pom care-i incarcat de roade, dar are si frunze.

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE