Candela Bisericii arde pentru toţi!



sâmbătă, 26 mai 2012

Despre alcool si betie


de Traian Dorz

Nu vă înşelaţi, Cuvântul ne înştiinţează greuNu puteţi şi cu satana să fiţi, şi cu DumnezeuNu puteţi bea şi paharul Domnului şi-al lui satanCine-i prieten cu alcoolul, e cu Dumnezeu duşman.

Nu te înşela tu care spui că eşti un credinciosN-asculta de amagirea diavolului mincinosŞi nu crede că ai voie să bei alcool, chiar puţinFie chiar şi-o picătură, ce-I venin e tot venin.

Alcoolul este duhul diavolului ne-ndoios,Cine-l ia-n orice măsură calcă voia lui HristosOrice atingere cu mâna ori cu gura de paharSe sfârşeşte cu un blestem şi se ispăşeste-amar.

Nu vă înşelaţi, paharul, fie mare fie micEste al neprihăniri şi-al credinţei inamicOrice atingere e moarte; orişice gustare-a luiEste o împărtăşire cu osânda iadului.

Nu vă înşelaţi cu gândul ca acestea-s vorbe doarBlestemat e orişicine se atinge de paharNu vedeţi în jurul vostru câţi se pierd ‘necaţi în elCine-l bea şi cine-l umple, blestemat e-n orice fel.

Nu se-nşele nici acela, care face băuturăCa să toarne la un semen în paharul de la gurăJudeca-l-va Dumnezeul contra căruia lucreazăŞi-o să-şi bea şi el osânda iadului care-I urmează.

Nu se-nşele credinciosul ce iubeşte băutura,Nu se-nşele că se poate, numai să nu-ntreci măsuraNu se-nşele,că se poate, dacă bea şi nu se-mbatăNu se-nşele, de voieşte să nu plângă amar odată,

Nu te înşela, tu, care vrei să-asculţi de Sfânta Carte,Orice strop de băutură, este-un pas nebun spre moarte.Nu sta Duhul Sfânt acolo unde-I duhul lui satan,Cine-I prieten cu alcoolul, e cu Dumnezeu duşman.

Cel care-şi cunoaşte firea lui lumească, ne-ncetatDuce-n contra ei o luptă, spre-a nu-l trage la păcat.Firea veche şi cea noua vor lupta în noi mereuPâna vom scăpa din lume şi vom fi la Dumnezeu.Amin

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE