Candela Bisericii arde pentru toţi!



joi, 23 februarie 2012

Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor aduga voua!

” A cauta Imparatia lui Dumnezeu inseamna sa-L cauti pe Hristos

Omul face atatea osteneli pentru omul cel vechi, dar greu se va gasi un crestin sa spuna: “L-am gasit pe Dumnezeul meu!”

Ce altceva trebuie sa faci? Sa zici: ” Dumnezeul meu, Tu, primeste-ma randuieste pentru mine ceeea ce voiesti!” Eu sa fiu un nimeni, sa nu fiu bagat in seama, toti sa ma dispretuiasca, nu-mi pasa! Domnul a zis: ” Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua!” (Matei 6, 33)

Din nefericire, toti crestinii se lovesc de aceste ” toate celelalte” despre care Insusi Domnul spune sa n-avem nici o grija. Doar sa cautam Imparatia lui Dumnezeu. Imparatia nu inseamna sa simti putina multumire, putina frumusete, lucruri care-ti fac placere, ci sa-L cauti pe Hristos si cata bucurie iti va da Acela, cum va randui sa vina lucrurile pentru tine, sa nu te preocupe. Martirii oare au cautat asemenea lucruri? Ceea ce au dorit acestia a fost sa nu-L piarda pe Hristos, sa nu-L tradeze, sa nu se lepede de Hristos si nu sa simta multumiri si placeri. Ce placeri au simtit de vreme ce au fost aruncati in inchisori, legati, arsi, aruncati la fiare? Care dintre noi, astazi este pregatit sa-L iubeasca pe Hristos, sa se daruiasca lui Hristos fara sa-i pese daca este neluat in seama, nedreptatit, subestimat, lipsit de ceea ce are? care crestin?

Asadar, sau vei marturisi cu intelesul ca te vei lepada de aceasta cugetare, de acest duh, sau te vei lepada de Hristos. Aceasta este problema. Din nefericire, crestinii, poate fara sa inteleaga, poate fara sa banuiasca, fara sa primeasca de stire, sunt influentati de acest duh si le fac pe toate cele crestinesti, dar ca si cum s-ar lepada de Hristos. ” (pag.300 -301)

fragment din: TAINA SUFERINTEI – Arhim. Simeon KRAIOPOULOS Ed. Bizantina, Buc. 2007

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE