Candela Bisericii arde pentru toţi!



duminică, 2 octombrie 2011

Amenda v-o socoteste ingerul


O intamplare adevarata din vremea

Parintelui Cleopa Ilie

“ Amenda v-o socoteste ingerul “



Ioan Popescu din Banpotoc, judetul Hunedoara povesteste o intamplare traita acum 8 ani de acesta , pe cand, impreuna cu familia sa, facea un pelerinaj la manastirile din tinutul Neamtului, “adevarate oaze si spitale duhovnicesti, unde crestinul gaseste alinare trupeasca si sufleteasca”.

“ In drumul nostru spre manastiri am platit si o amenda unui agent de circulatie. Am zis ca este o ispita de la cel rau, care uraste pelerinajele la sfintele manastiri. Ajunsi la Sihastria, am urcat la pestera Sfintei Teodora si apoi la Schitul Sihla, in creierul muntilor. Cerul era acoperit cu nori negri, amenintatori, si, dupa vreo ora de urcus, s-a pornit o ploaie marunta si deasa. Ne-am continuat, totusi, drumul, dar cand am ajuns la Sihastria eram uzi pana la piele. Ne-am dus apoi la chilia Parintelui Cleopa, despre care auzisem lucruri minunate. Sfintia sa era afara, in cerdac, si discuta cu cei 4-5 oameni ajunsi acolo inaintea noastra. Ne-am asezat si noi pe prima banca, sa fim mai aproape de dansul. Cum ne-a vazut, a intrerupt discutia cu ceilalti si ne-a intrebat direct :

- De unde veniti, draga ?

- De la pestera Sfintei Teodora, parinte, si ne-a prins ploaia.

- De unde sunteti ?

- De langa Deva.

- Apoi a zis catre toti cei care eram acolo:

- Bine faceti, dragii mei, ca veniti la sfintele manastiri! Ca ingerul va numara toti pasii si toata cheltuiala v-o socoteste.

Apoi, intorcandu-se brusc spre noi, cu mana intinsa, a spus asa :

- Si amenda aceea v-o socoteste tot ingerul !

Am ramas muti de uimire cand am auzit acest lucru! Trecusera doar cateva ore de la acel eveniment si parintele a stiut. Am inteles atunci ca parintele, era asa, cum aizisem pe la alti oameni, vazator cu Duhul. Dumnezeu sa-i rasplateasca odihna vesnica si sa se roage pentru noi, pacatosii”.

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE