Candela Bisericii arde pentru toţi!



marți, 20 septembrie 2011

Invatatura Cuviosului Iosif Isihastul despre rugaciunea lui Iisus



“De indata ce deschideti ochii,sa incepeti sa rostiti rugaciunea.Nu lasati mintea sa zboare ici-colo,pierzand timpul,care este pretios pentru rugaciune.Cand va siliti in felul acesta pe voi insiva,Dumnezeu va va ajuta ca sa faceti o obisnuinta sfanta din inceperea rugaciunii odata cu desteptarea,asa incat rugaciunea sa ocupe primul loc pentru toata ziua.Astfel,in cursul zilei veti lucra si veti rosti rugaciunea.In felul acesta lucrarea se binecuvinteaza,iar gura,limba,inima,locul,timpul si omul care rosteste Numele lui Iisus Hristos se sfinteste cu totul.

Cel care rosteste neincetat Rugaciunea se inarmeaza cu o putere dumnezeiasca atat de mare,incat ramane nevatamat de demoni,pentru ca aceasta ii arde si ii biciuieste”

“Atunci cand se va cultiva Rugaciunea lui Iisus rostita cu gura -spunea Staretul- treptat mintea va incepe sa scape de hoinareala,fiindca va simti dulceata provenita din rostirea in acest fel. Mintea aflata in aceasta stare incepe sa-si insuseasca numele lui Hristos. Cu cat mintea se raspandeste mai putin,cu atat se insuseste mai mult Rugaciunea”
Cuviosul Iosif Isifastul

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE