Candela Bisericii arde pentru toţi!



sâmbătă, 30 iulie 2011

Rugaciunile: Nasilor si de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca

Rugaciunile nasilor




Rugaciunea nasilor la botezul unui prunc
Cel ce ai daruit robului Tau/roabei Tale [N] izbavire de pacate prin Sfantul Botez si i-ai dat ca pe o arvuna innoirea vietii, Insuti Stapane, Doamne, binevoieste sa straluceasca pururea lumina fetei Tale in inima robului Tau acesta [roabei Tale aceasta]; apara pavaza credintei sale nebantuita de vrajmasi, pazeste-i nespurcata si neintinata haina nestricaciunii cu care s-a imbracat; fii milostiv acestuia [acesteia] si noua, parintilor/nasilor sai, dupa multimea indurarilor Tale.
Ca intru aceasta Sfanta Taina s-a binecuvantat si s-a slavit preacinstitul si de mare cuviinta numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Rugaciunea nasilor pentru finii de cununie


Dumnezeule Atotputernic si Atoatetiitor, rugamu-ne Tie pentru robii Tai [N], pe care unul altuia i-ai harazit, asezandu-i sub puterea Tainei Tale si cu inger pazitor incununandu-i, sa-i desavarsesti intru iubire si sa-i invrednicesti de copii sanatosi si de casa imbelsugata. Iar pe noi, nevrednicii, sa ne luminezi si sa ne intaresti spre a le sta alaturi dupa cuviinta, cu rugaciune si cu bun sfat, ca niste marturisitori si implinitori statornici ai voii Tale celei dumnezeiesti si ai sfintelor Tale randuieli, si ca niste parinti sufletesti, partasi la implinirea sfanta a acestei familii. Daruieste lor si noua, Doamne, ca, in tot timpul, intr-un duh intalnindu-ne, pe Tine sa Te preamarim, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

(primita de la Gheorghe Moraru si Maica Eftimia Ciungan, manastirea Hurezu

Niciun comentariu:

Legaturii Ortodoxe

  1. MITROPOLII, ARHIEPISCOPII, EPISCOPII ROMÂNEŞTI
  2. BISERICI, MĂNĂSTIRI, PAROHII ROMÂNEŞTI
  3. SITE-URI ALE ALTOR BISERICI ORTODOXE
  4. PAGINI PERSONALE
  5. PAGINI DIVERSE
  6. ALTELE